Galvano-Teknik

I 2011 var jeg på Designskole i Pforzheim i Sydtyskland. Der var jeg så heldig at have adgang til en masse fantastiske nye teknikker og viden. Skolen havde et stort værksted med Galvaniske bade, hvor man kunne lege med forsølvning og forkobring af forskellige materialer. Jeg eksperimenterede med alt lige fra legoklodser til Blondeduge, og fandt sjove frø og blade i naturen.

  

  

Ahorn

En dag hvor jeg var ude og udforske byen, faldt jeg over de fineste Ahornfrø, og utallige forsøg senere lykkedes det at opnå den perfekte forsølvning af et af mine Ahornfrø, og hermed var Ahorn-serien født.

I flere år gik jeg med et af mine vedhæng hvor der var et ægte frø indenunder, men jeg opdagede at det var ALT for blødt og efter at have rettet det ud utallige gange, så begyndte det at revne, og frøet kom til syne.

Derfor besluttede jeg mig for at få lavet en afstøbning af et af mine frø i stedet for. På den måde kunne jeg med god samvittighed sælge mine vedhæng, og samtidig garantere en høj kvalitet.

 

Sådan bliver de til

Jeg fik fremstillet en gummiform hos min støber, udfra originalfrøet (som ses ved siden af formen). I formen kan man lave voksaftryk af frøet, som så bliver sat fast på et “vokstræ”, som bliver dækket af gips. Når Gipsen er stivnet, smelter man voksen væk, og fylder hulrummene med sølv eller guld. Og Voilá, så har men de fineste Ahornfrø 🙂

 

Når Frøene kommer fra støber er de temmelig rå, og skal poleres og bearbejdes. Herunder ses nogle af processerne…

Vedhæng

  

 

Ringe

 

  

 

Ahorn-serien findes i mange varationer, og der er mulighed for at få den dekoreret ligesom man vil have den, det er bare at kontakte mig. Jeg har planer om at udvide den med frø i andre størrelser, således at man fx. også kan få øreringe i serien. Det nuværende frø er desværre lidt for stort og tungt til dette formål. Så når Ahorn-træet smider sine frø, så ved I hvor I kan finde mig…