Det hele startede I 2011, hvor jeg gik på en Designskole i Pforzheim i Sydtyskland. Det var en en helt fantastisk skole, hvor jeg havde havde mulighed for at lære nye teknikker, indsamle ny viden og eksperimentere. På Skolen havde de bl.a. et stort værksted med Galvaniske bade, hvor man kunne prøve kræfter med forsølvning og forkobring af forskellige materialer. Det var en legeplads for de legesyge, og jeg eksperimenterede med alt lige fra legoklodser til Blondeduge, og fandt sjove frø og blade i naturen. En dag hvor jeg var ude og udforske byen, faldt jeg over de fineste deltajerede Ahornfrø, og hermed var Ahorn-serien født.

Ahorn -er der et rigtigt frø indeni?

I flere år gik jeg med et af mine vedhæng hvor der var et ægte frø indenunder, men jeg opdagede desværre, at det var ALT for blødt og efter at have rettet det ud utallige gange, så begyndte det at revne, og frøet kom til syne. Derfor besluttede jeg mig for at få lavet en afstøbning af et af mine frø i stedet for. På den måde kunne jeg med god samvittighed sælge mine vedhæng, og samtidig garantere en høj kvalitet. Derudover gav det mig en helt anden frihed til at lege med designet. Nu kunne jeg både bukke frøet og lodde på det bagefter.

Kollektionen udvides

Mange år senere, følte jeg at det var tid til at udvide kollektionen. Men nu stod jeg i et dilemma. Jeg havde ikke længere adgang til de store professionelle galvaniske bade, som jeg i sin tid havde eksperimenteret med i Sydtyskland. Og jeg havde ingen til at rådgive mig! Jeg forsøgte derfor at sende mine frø til en professionel forsølver, men resultatet blev uskarpt og levede ikke op til mine standarder. Og ja…så må man jo gøre det selv. Så jeg besøgte min gode ven “Google” og “You-tube”, og så gik jeg igang 🙂

Sådan bliver de til…

Mange frø er gået til i processen, men lidt efter lidt “knækkede jeg koden”. Nedenfor ser du et udsnit af de forskellige processor.

Når alle frø er dækket af kobber, så sender jeg dem til min støber. Han fremstiller en gummiform af hver enkelt frø, så man kan lave et voksaftryk af det. Voksfrøet bliver derefter sat fast på et “vokstræ”, som bliver dækket af gips. Når Gipsen er stivnet, smelter man voksen væk, og fylder hulrummene med sølv eller guld. Og Voilá, så har men de fineste Ahornfrø!

Når Frøene kommer fra støberen, så går det sjove igang 🙂

Og så skal der laves smykker 🙂

Ahorn-serien findes i mange varianter, og der er helt sikkert også én der passer til dig 🙂